Nieprofesjonaliści

Pełna wersja: Czy bog jest sprawiedliwy ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
https://www.youtube.com/watch?v=ecXMagpN1hY Ten ksiadz mowi ze zgwalcona corka cierpi przez ojca -On zrobil co chcial a ona teraz bedzie za to pokutowac (nie z wlasnej woli bo to bog jej karze)...I to ona ponosi krzyz jego ....To lepiej byc grzesznikiem i i tak kare poniesie ktos inny ...Taki jest bog ktos cierpi a inni sobie dobrze zyja a i tak kara spada na dobrych ludzi .Mam zostac grzeszniekiem i zle czynic a i tak kare poniesie ktos inny?
(2016-06-18, 11:03 PM)bartek164 napisał(a): [ -> ]https://www.youtube.com/watch?v=ecXMagpN1hY Ten ksiadz mowi ze zgwalcona corka cierpi przez ojca -On zrobil co chcial a ona teraz bedzie za to pokutowac (nie z wlasnej woli bo to bog jej karze)...I to ona ponosi krzyz jego ....To lepiej byc grzesznikiem i i tak kare poniesie ktos inny ...Taki jest bog ktos cierpi a inni sobie dobrze zyja a i tak kara spada na dobrych ludzi .Mam zostac grzeszniekiem i zle czynic a i tak kare poniesie ktos inny?

Od kiedy to grzeszników omijają cierpienia w życiu?
ojciec zgwalacil corke wiele razy i zyje sobie bardzo dobrze
(2016-06-19, 12:07 AM)bartek164 napisał(a): [ -> ]ojciec zgwalacil corke wiele razy i zyje sobie bardzo dobrze

Nie znam sytuacji, ale zazwyczaj z takimi grzesznikami jest tak, że "nosił wilk razy kilka i spotkali go pod prysznicem". Nie wiem czy to dobrze? Dla kogo?
   Ale nie chodzi mi o kare ziemska tylko tez po smierci ze ta dziewczyna poniosla za niego krzyz i on sobie moze isc do raju
(2016-06-19, 12:36 AM)bartek164 napisał(a): [ -> ]   Ale nie chodzi mi o kare ziemska tylko tez po smierci ze ta dziewczyna poniosla za niego krzyz i on sobie moze isc do raju

Może ale nie musi, to chyba nie ta dziewczynka decyduje, prawda?
Ale co nie musi nie rozumiem ...ja mowie ze ...podam przyklad Jezus cierpial za innych ....ona cierpi za swojego ojca ....ale tego nie chce ....czlyli lepiej grzeszyc bo i tak ktos inny poniesie kare
(2016-06-19, 12:43 AM)bartek164 napisał(a): [ -> ]Ale co nie musi nie rozumiem ...ja mowie ze ...podam przyklad Jezus cierpial za innych ....ona cierpi za swojego ojca ....ale tego nie chce ....czlyli lepiej grzeszyc bo i tak ktos inny poniesie kare

No to cierpi za ojca, czy tego nie chce? Bo ja już nie rozumiem? Przede wszystkim pewnie cierpi po prostu za swoją krzywdę, a nie za ojca.
Nie rozumiem
A skąd taki pomysł w ogóle, że ona będzie ukarana za grzechy ojca?

W ogóle to ona nie cierpi za swojego ojca, tylko przez swojego ojca. W sensie on jej sprawia cierpienie.
Stron: 1 2 3